Recept za ne prevaziđene šnenokle: Uz jedan dodatak dobijate potpuno novi desert, probajte oba, nećete se pokajati
Šnenokle ili paradižot, neki bi rekli isti desert, koji vi više volite?
Izvor: Milica Krajnović
Razlika između šnenokli i paradižota je samo u serviranju. Dakle to je isti deset uz jedan dodatak da biste šnenokle pretvorili u paradižot.
Sastojci:
- 1 litar mleka
- 6 celih jaja
- 4 kašike kristal šećera
- 40 grama vanilin šećera (4 kesice)
- 2 ravne kašike mekog brašna
Dodatak za paradižot:
- keks
- rendana čokolada
Priprema:
Mleko i vanilin šećer promešati u većoj šerpi i pustiti da provri, zatim odvojit belanca od žumanaca pa belancima dodajemo šećer i umutimo čvrst šne.
Sada kašikom uzimamo po malo umućenih belanaca i spuštamo u ključalo mleko, kuvamo po 10 minuta sa svake strane i vadimo kašikom pa stavljamo na cediljku ispod koje se nalazi činijica da se ocedi višak mleka.
U oceđeno mleko od belanaca dodajemo šećer, brašno i žumanca, mutimo i zakuvavamo preostalo kipuće mleko, mešamo dok se ne dobije ređi krem.
Serviramo oblačiće u posudu pa ih prelivamo kremom, a za paradižot dodajemo i keks sa strane i mrvice čokolade preko.
Kada se dobro ohladi, prelazimo na degustaciju. Prijatno!
Bonus video: