Način na koji Grci pohuju tikvice je pravi hit: Ručak bolji od mesa
Ručak za danas neka vam budu pohovane tikvice kojima niko ne može odoleti, sočne, ukusne i zasitne
Objavljeno: 31.05.2024. 09:26h
Izvor: Vanja Milenković
Izvor: Vanja Milenković
Naš predlog za današnji ručak su tikvice pohovane po receptu iz Grčke:
Sastojci:
- 3-4 tikvice
Panir:
- 200-250gr. brašno
- So, suvi začin, začinska crvena paprika, biber,origano....
- 4-5 jaja
- Ulje za prženje
Preliv:
- 1 veza peršun ili mirođija
- 4-5 čena belog luka
- biber
- Balzamiko sirće po vašem ukusu ili neko drugo sirće.
Priprema: Tajna je u seckanju tikvica. Naime, tikvice se zaseku sve do drške tako da od njih možete napraviti lepezu.
Potom se uvaljaju u panir od brašna, jaja i začina. Tako uvaljane tikvice stavite u ulje za prženje dok ne porumene. Uz njih se poslužuje i preliv od sitno seckanog peršuna ili mirođij, belog luka i jabukovog sirćeta. Uživajte!