NAJUKUSNIJE SRPSKO JELO: Karađorđeva šnicla po kafanskom receptu, pravi se jednostavno, a ukus je više nego čaroban
Nastala je 1956. godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
Objavljeno: 09.05.2024. 18:51h
18:53h
Autor:
Autor:
Potrebno je:
- 1 kg svinjskih šnicli
- 250 g trapista
- 5 jajeta
- 4 dl ulja
- 200 g šunke sa šampinjonima
- 150 g prezli
Priprema
Šnicle istanjite tučkom. Svaku šniclu začinite pa na nju ređajte parče šunke i list kačkavalja. Šniclu uvijte kao sarmu pa je povežite čačkalicom da se ne raspadne. Zasebno umutite jaja. Šnicle umačite u umućena jaja, pa valjajte u prezle. Sa obe strane, pržite u dubokom ulju. Služite toplo. Prijatno!
( L. V. )