RECEPT ZA PREUKUSNU PITU PUNU JAGODA: Kombinacija ovog voća sa plazmom i pudingom će osvojiti vaša čula i srce

Leto je pred vratima, a nema ništa lepše nego da se osvežite ovom ukusnom pitom prepunom slatkih jagoda u predvečerje i otvorite vrata omiljenom godišnjem dobu

Objavljeno: 09.05.2024. 14:30h
Foto: Printscreen Youtube / Kuhinja Valentina Mašković

Jagode su verujemo jedno od najomiljenijih voćki većini od vas, i iako volimo da ih jedemo i sveže, evo kako možete napraviti štrudlu od njih koja je toliko puna ukusa da ćete je češće praviti nego jagode sa šlagom.

SASTOJCI:

  • 500gr. gotovih kora za pitu

FIL:

  • 1kg. jagoda
  • 6 kašike šećer
  • 1 puding od jagode
  • 100ml. vode
  • 150gr. mlevene plazme

Smesa za premazivanje (merite čašom od 2dl.):

  • 4 jaja
  • 1 čaša ulje
  • 1 čaša jogurta
  • 1 čaša šećera
  • 1 čaša griza
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 vanil šećera

PRIPREMA:

Najpre ćemo skuvati jagode sa šećerom i malo vode koje je potrebno blago izgnječiti. Nakon toga ćemo razmutiti u preostaloj vodi praškasti puding od jagoda i ubaciti u smesu sa provrelim jagodama. Potrebno je mšati dok se ne skuva puding, ali smesa koju ćete dobiti će biti ređa nego što ste navikli, nemojte dozvoliti da vas to zbuni...

Sada ćemo u dobijenu smesu dodati mlevenu plazmu i sve sjediniti mešanjem. Zatim ostavljamo da se fil prohladi, a mi u međuvremenu pravimo smesu za premazivanje kora. U 4 razmućena jaja, dodajemo ulje, jogurt, šećer, griz, vanilin šećer i prašak za pecivo pa sve sjedinimo u glatku smesu.

Zati ćemo premazati ovom smesom naše gotove kore za pitu, premazaćemo 7 kora i složiti ih jednu na drugu, a onda nafilovati smesom od jagoda i uviti pitu. To ćemo uraditi tri puta i na taj način dobiti 3 rolata.

Peći u zagrejanoj rerni na 200c./10min. i na 180c./30min.

Prijatno!

Bonus video: