TORTA "GRADSKI MAČOR" BEZ ŠLAGA I PUDINGA: Pravi se na starinski način, a osvaja na prvi zalogaj
Ako hoćete da napravite jedinstvenu starinsku tortu, isprobajte ovaj recept
Objavljeno: 09.05.2024. 12:06h
Autor:
Autor:
Za tortu "Gradski mačor" potrebno je da se ispeku tri kore, a za jednu je potrebno:
- 4 belanca
- 4 kašike šećera
- 3 kašike oraha
- 3 kašike brašna
Fil:
- 12 žumanaca
- 750ml mleka
- 150 gr šećera
- 4 kašika brašna
- 3 kašike gustina
- 250gr maslaca ili putera
- 100gr čokolade za kuvanje
- 100gr oraha
Priprema: Umutite belance i šećer penasto. Dodajte mlevene orahe i brašno pa ispecite koricu i tako još dva puta.
Napravite fil tak ošto ćete u mleku da skuvate žumanca sa šećerom i brašnom i gustinom. Kada se skuva fil stavite u njega maslac. Podelite fil na tri dela, jedan ostavite kako jeste, u drugi dodajte čokoladu, a u treći orahe.
Filujte korice i uživajte.
( Stil )