SPREMITE SE ZA USKRS UZ OVE NEODOLJIVE MEDENJAKE: Praznični kolačići obavezni su na vašoj trpezi, mališani će uživati
Za novogodišnje i božićne medenjake je većina čula, ali postoje i uskršnji medenjaci koji se tradicionalno prave u mnogim domovima za Uskrs
Izvor: Milica Krajnović
Uskrs nam je pred vratima, zato ako još uvek niste smislili šta ćete da spremate, bilo bi dobro naoružati se idejama i receptima, kako za ručak, tako i za dezerte i dekoraciju.
Uskršnji medenjaci veoma su ukusni ali takođe izgledaju toliko lepo da ih možete upotrebiti za dekoraciju svečane trpeze, a najmlađima će se posebno svideti.
Recept je izdeljen na korake, tako da ćete se lako snaći i napraviti ove slatke medenjake, a takođe je i sama priprema prilično brza i neće vam oduzeti mnogo vremena.
Sastojci:
- 4 kašike šećera
- 4 kašike mleka
- 1 jaje
- 2 kašike masti
- 2 kašike meda
- pola kašičice karanfilića ili anisa
- 1 kašičica sode bikarbone
- pola kašičice cimeta
- oko 100 grama brašna
Priprema:
Sastojke sipajte u posudu, sve sem brašna, i promešajte sa drvenom varjačom.
Stavite ih u šerpu na paru i mešajte na laganoj vatri, dok smesa ne postane baš penasta.
Kad se ohladi, dodajte brašno i umesite testo.
Ostavite da odstoji malo, pa ga potom premesite i razvucite.
Uzmite kalupe za kolače i oblikujte testo po želji.
Premažite medenjake jajetom i pecite na 160 stepeni, 20 minuta.
Da biste ih kasnje ukrašavali, kad se ohlade, umutite belance sa 4 kašike šećera u prahu i šarajte, smesu možete i obojiti sa bojom za kolače.
Stil / Glossy
Bonus video: