Jede se bez hleba

BRZI RIŽOTO S TUNJEVINOM: Odlično i brzo jelo za sve one koji čuvaju dobru liniju

Kad imate konzervu tunjevine, obavezno napravite brzi rižoto

Objavljeno: 04.05.2024. 14:42h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

* 1 glavica crnog luka

* 1 šolja pirinča

* 1 konzerva tunjevine u komadićima

* 150 g kačkavalja

*nmalo belog vina

foto: Shutterstock

Priprema:

1. Na malo ulja ispržiti sitno iseckan luk, ali paziti da ne požuti mnogo. U to sipati malo belog vina, ubaciti pirinač i dodati dve šolje vode. Poklopiti i ostaviti da se krčka. Pred kraj skinuti s vatre i ostaviti poklopljeno dok pirinač ne upije svu vodu.

2. Ubaciti tunjevinu zajedno sa uljem iz konzerve, dobro promešati, pa dodati izrendani kačkavalj i mešati da se istopi.

3. Jelo servirati toplo uz belo vino

Bonus video: