BELE, LEDENE KOCKE SA JAGODAMA: Uskršnji kolač koji je bolji od sladoleda, ukusan i ekonomičan
Vaskršnji desert koji se ne preskače - ovo je pravo ledeno čudo, ukus koji osvaja
Objavljeno: 29.04.2024. 08:11h
Izvor: Vanja Milenković
Izvor: Vanja Milenković
Sastojci:
Biskvit:
- 7 belanaca
- 7 kašika šećera
- 7 kašika brašna
- 1/2 prašak za pecivo
Peći u zagrejanoj rerni na 180c./15-20min. Preliti vruć biskvit sa 200ml. vrelog slatkog mleka.
Fil:
- 7 žumanca
- 7 kašika šećera
- 10 kašika brašna
- 3 vanil šećera
- 600ml. mleka
- 250gr. putera ili margarina
- 800gr. jagoda
Dekorisati sa 300ml. slatke pavlake ili 200-300gr. šlag kreme. Dodati preko komadiće jagoda.
Filujte redom koji vama odgovara, ukrasite i ostavite da se dobro ohladi.