NAJUKUSNIJI RUMUNSKI GULAŠ: Mekano meso u ukusnom saftu, topi se u ustima, uživaćete u pikantnom ukusu

Rumuni imaju bogato gastronomsko nasleđe. Njihova tradicionalna jela su jako začinjena, sa jasnim i izrazrazitim ukusima

Objavljeno: 27.04.2024. 17:52h
Autor:
Foto: Foto: Stil

Gastronomija Rumunije je interesantna zbog svog jedinstvenog i nesvakidašnjeg spoja ukusa i upliva kulture ishrane različitih naroda. Na taj način formira se mešavina vojvođanske, mađarske i nemačke kuhinje na jednom specifičnom prostoru. Skroman način života onadašnjeg življa uticao je na trpezu i jela koja su se u Rumuniji pripremala od davnina do danas.

Temišvarski gulaš

  • 200gr svinjetine sečene na kockice,
  • 200gr junetine sečene na kockice
  • 100 gr crnog luka,
  • 2-3 čena belog luka,
  • 3, 4 krompira
  • 2-3 mesnate sveže paprike,
  • ulje, voda i začini po potrebi,
  • biber i crvena tucana paprika,
  • ljuta paprika isečena na kolutove.
foto: printscreen/youtube/Kuhinja za 10

Priprema:

U dubljem tiganju na vrelom ulju, propržiti crni i beli luk pa dodati meso isečeno na kocke, kada se meso isprži, dodati i papriku sečenu na kolutove, a zatim krompir. Nakon što paprika omekša naliti vodom i ostaviti da se ukrčka, smanjiti temperaturu i ostaviti da se krčka na tihoj vatri. Kada meso postane rastresito umutite kašiku kukuruznog brašna sa malo vode. Dodati u gulaš po potrebi, u zavisnosto kakvu gustinu želite.