PILAV SA PILETINOM NA STARINSKI NAČIN: Kremast, ukusan, brzo zasiti, obrok za celu porodicu

Pilav je zdravija vrsta obroka koji morate da spremite barem jednom nedeljno

Objavljeno: 13.04.2024. 12:55h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci

  • 2 batka
  • 2 karabatka
  • 4 velike šargarepe
  • 1 manja glavica luka
  • list lorbera
  • 250 g pirinča
  • so, biber, suvi začin
  • ulje
foto: Pritnscreen/youtube/uradi sam

Priprema

Skuvajte supu od pilećeg mesa i šargarepe sa zapečenom glavicom luka i listom lorbera. Dok se kuva, stavite i malo bibera u zrnu. Na ulju kratko propržite pirinač pa polako nalivajte vodom iz supe i mešajte povremeno.

Kad pirinač omekša, a supa već bude pri kraju, očistite meso od kožice i kostiju, a šargarepu isecite na duže komade. Dodajte piletinu i šargarepu u pirinač, začinite po ukusu.

Podmažite bogato pleh ili tepsiju uljem, sipajte pirinač sa mesom i šargarepom. Poravnajte smesu i zapecite u vrućoj rerni petnaestak minuta.