POST JE MNOGO LAKŠI UZ OVU NEPREVAZIĐENU POSLASTICU: Posni čiz kejk, tako se lako pravi, a ukus - prste da poližeš
Ovaj posni desert je jednako ukusan kao i svaki drugi, a sprema se brzo i jednostavno, tako da ćete verujemo često pripremati ovo kremasto savršenstvo idealno za sve prilike
Izvor: Milica Krajnović
U vreme posta obično se svi zažele slatkiša i kolača, ali to ne mora da bude tako. Ovaj posni čizkejk je idealan za sve prilike, od porodičnih okupljanja do posebnih proslava. Pruža vam priliku da uživate u ukusnoj poslastici bez dodatka životinjskih proizvoda. A ukusom može da parira svakoj mrsnoj torti.
SASTOJCI:
Za podlogu:
- 300 g posnog mlevenog keksa
- 140 g margarina
- 5 kašika sojinog mleka
Za žuti fil:
- 2 kesice pudinga od vanile
- 500 ml sojinog mleka
- 5 kašika šećera
- 1 kašika margarina
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Za voćni fil:
- 200 g voća
- 3 kašike šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 1 kašika gustina
- 3 kašike vode
PRIPREMA:
1. Otopite margarin pa ga sjedinite sa posnim mlevenim keksom i sojinim mlekom. U kalup preručite smesu pa ravnomerno rasporedite. Stavite u frižider dok pripremate žuti fil.
2. Stavite u šerpu 450 ml sojinog mleka i šećer da provre, a u ostalih 50 ml sojinog mleka umešajte puding od vanile i malo ekstrakta vanile, pa zakuvajte puding.
3. Mikserom umutite prohlađen puding pa dodajte margarin i sve sjedinite. Žuti fil sipajte preko podloge pa vratite ponovo u frižider.
4. U šerpu stavite voće, šećer i vodu, pa pustite da proključa. Izmiksajte i dodajte gustin umućen u malo vode. Prohlađen voćni fil sipajte preko žutog.
5. Ostavite u frižideru preko noći.
Prijatno!
Bonus video: