ZA NAJLEPŠU PRIRODNU NARANDŽASTU BOJU, POTREBAN VAM JE OVAJ ZAČIN: Zamutite ga sa vodom i sirćetom i dobićete čaroliju
Ako ne želite boje iz kesice, a želite da vaša jaja imaju najlepše boje duge imamo super prirodan recept koji možete da izvedete u vašoj kuhinji
Autor:
Da biste dobili savršenu narandžastu boju za uskršnja jaja na prirodan način, možete koristiti mlevenu papriku kao glavni sastojak. Evo detaljnog postupka:
Sastojci:
- Jaja
- Mlevena paprika
- Sirće
- Voda
Uputstvo:
U velikoj šerpi ili loncu proključajte dve šolje vode.
Dodajte četiri supene kašike mlevene paprike u ključalu vodu. Promešajte kako bi se paprika ravnomerno rasporedila u vodi.
Dodajte malo sirćeta u smesu. Sirće će pomoći da boja bolje prijanja na jaje.
Ostavite smesu da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Kada se smesa ohladi, pažljivo dodajte jaja u šerpu sa bojom od mlevene paprike i sirćeta. Uverite se da su jaja potpuno potopljena u tečnost.
Ostavite jaja u boji dok ne postignu željenu nijansu narandžaste boje. Vreme potrebno za bojenje može varirati u zavisnosti od intenziteta boje koji želite postići.
Kada postignete željenu boju, pažljivo izvadite jaja iz boje koristeći kašiku ili šuplje hvataljke.
Isperite obojena jaja hladnom vodom kako biste uklonili višak boje i zaustavili proces bojenja.
Stavite obojena jaja u korpicu ili na neku površinu da se osuše.
Sada imate prelepa uskršnja jaja u savršenoj narandžastoj boji, obojena na potpuno prirodan način koristeći mlevenu papriku i sirće. Ova metoda ne samo da će vam omogućiti da dobijete lepu boju, već će vam i pružiti zadovoljstvo bojenja jaja na tradicionalan i ekološki prihvatljiv način.