VANVREMENSKI GULAŠ PO RECEPTU ANE BEKUTE: Zbog 1 sastojka meso bude mekano kao duša, a saft preukusan
Gulaš po receptu Ane Bekute je preukusan, a caka je u jednom sastojku.
Izvor: Milka Đukić
Srbi vole jaka i začinjena jela od mesa, za čiju pripremu je, osim kvalitetnih sastojaka potrebno i određeno kulinarsko umeće.
Jedno takvo često se nađe na meniju naše poznate pevačice Ane Bekute, a ona je jednom prilikom odlučila da i u javnosti otkrije tajnu savršenog gulaša koji rado sprema svojim ukućanima.
Iako ona vodi računa šta jede i trudi se da jaka jela ne budu često na njenom meniju ne želi da svojim ukućanima uskrati mogućnost da u njima uživaju.
Za pripremu najlepših obroka Ana koristi najkvalitetnije sastojke, a u kojim začinima je tajna pogledajte u nastavku teksta.
Sastojci:
- 1 kg crnog luka
- 2 šargarepe
- ½ kg svinjskog mesa od buta
- 1 kocka za supu
- 500 ml paradajz sosa
- 300 gr mlevenog mesa junećeg
- peršun
- malo bibera
- 1 kocka za supu
- 1 kašika brašna
- 1 šoljica mleka
Priprema:
Prvo je potrebno na malo ulja propržiti crnu luk koji ste iseckali na kockice. Potom se u njemu dinsta svinjsko meso, koje je najbolje iseći na kockice i začiniti sa malo bibera. Kada se luk prodinsta u njega uliti kocku za supu razmućenu u malo vode.
U drugoj šerpi na ulju malo prodinstati mlevenu junetinu i kocku za supu. Kada se prodinsta, naliti paradajz sos i malo mleka, ostaviti da se sve lepo sjedini i ukrčka. Za to vreme će se svinjsko meso prodinstati i njega je potrebno sjediniti sa lukom. Na samom kraju potrebno je sjediniti te dve vrste mesa u jednoj šerpi i dodati šargarepu.
Njoj je potrebno malo duže da se ukuva pa će taman za to vreme višak tečnosti ispariti. Pri kraju kako bi se gulaš zgusnuo napraviti zapršku od malo mleka i brašna. Da bi ukus bio upotpunjen dodati svež sitno iseckan peršun. Sve to servirati uz neku testeninu, pirinač ili pire krompir.
(Stil/ Glossy)
Bonus video: