Da li će on dobiti oskara?

U KUĆI NEMA INTERNET, A NE KORISTI NI TELEFON: Glumac Kilijan Marfi ima milione, a živi kao da nema PREBIJENE PARE

Na ekranu nepokolebljiv i seksi, a privatno izuzetno povučen i skroman, bez ikakve želje da život izloži javnosti

Objavljeno: 09.03.2024. 17:00h 22:42h
Autor:
Foto: Profimedia

Irski glumac Kilijan Marfi (47) u poslednje vreme je u žiži interesovanja, a za glumačka dostignuća nedavno je zasluženo dobio i Bafta nagradu. Glumio je u blokbasterima poput filmova "Betmen: Početak" i "Denkerk", kao i u hit seriji "Birmingemska banda", a nedavno je briljirao u filmu "Openhajmer", koji mu je dodao pozamašnu svotu novca na ionako impresivan račun u banci. Lik J. Roberta Openhajmera, fizičara kog zovu ocem atomske bombe, učinio ga je trenutno jednim od najtraženijih svetskih glumaca. Ali uprkos neverovatnoj popularnosti, on je ostao izuzetno skroman.

foto: Profimedia

Muzika ga zanimala više od glume

Odrastao je kao najstarije dete svojih roditelja, sa četvoro braće i sestara, u gradiću Balintempl u blizini Korka. Otac je bio školski inspektor, a majka profesor francuskog jezika, koji je i on, pored nje, odlično naučio da govori. U mladosti ga je najviše zanimala muzika, pa je s bratom, koji je kao i on bio fan Franka Zape, osnovao rok bend. Odlično su zvučali, pa im je brzo ponuđen i ugovor za izdavanje čak pet albuma, ali je Kilijan u to vreme slučajno odgledao pozorišnu predstavu "Paklena pomorandža", zaljubio se u glumu i tada, iako je studirao pravo, definitivno odlučio da će njegov budući poziv biti - gluma.

Život daleko od slave

Od 2004. godine u srećnom je braku braku sa umetnicom Ivon Makginis, koju je upoznao nakon jedne svirke 1996. godine. Od prvog dana žive veoma skromnim, mirnim životom i privatno se sklanjaju od svetala reflektora i interesovanja javnosti. Imaju dva sina, Malačija (17) i Arana (16), a žive u predgrađu Dablina.

- Imam zaista neverovatnu ženu i ništa od ovoga ne bih uspeo bez nje. Iako sam nekad živeo u Londonu, odlučili smo da živimo u Irskoj da bi deca bila bliže bakama i dekama. I nama je ovde lepo, jer nema gužve i živi se sporije - rekao je Marfi.

U braku je sa umetnicom Ivon Makginisfoto: Profimedia

Internet ga uopšte ne zanima

Žive u predivnoj staroj kući blizu mora u delu grada u kom ne stanuju bogati, a zanimljivo je da u njoj nema interneta ni telefona. Kad njegovi sinovi žele da koriste internet, moraju da ga pronađu negde drugde, van svoje kuće.

- Otac sam dva tinejdžera. I ja sam nekada bio mlad, shvatam koliko je mladima danas teško u ovom društvu. Vreme odrastanja je komplikovano, stvari se menjaju velikom brzinom. Svi smo svesni uticaja interneta jer deca žive živote na društvenim mrežama i unutar tih uređaja - izjavio je Kilijan. Koliko ga tehnologija ne zanima, potvrdila je i Ema Tomas, producentkinja filma "Openhajmer" i supruga režisera Kristofera Nolana, koja za njega kaže da je najjednostavnija osoba na svetu. Pokušavala je da ga nazove da mu kaže da je dobio glavnu ulogu u spomenutom filmu, a pošto je to bilo nemoguće, morala je da mu dođe na vrata da mu u to lično saopšti.

Prebogat, a skroman

Iako je glumom zaradio mnogo novca, kaže da ne uživa u tome. - Svakog zaposlenog oca posao troši, mene moj i te kako. Zaista sam srećan, nekad me sramota zbog para koje sam zaradio. Ja sam samo glumac. Postoje lekari, medicinske sestre i mnogi drugi ljudi koji rade teške poslove, a manje su plaćeni, to me muči. Mislim da ne zaslužujem ovoliko bogatstvo - rekao je Kilijan, koji je samo za ulogu u "Openhajmeru" zaradio između pet i deset miliona dolara.

foto: Profimedia

Seks-simbol

Njegove prodorne plave oči i lik Tomija Šelbija ovog omanjeg glumca učinili su seks-simbolom. Uprkos velikom interesovanju za njega, on jako skriva svoju privatnost, pa se tako o njemu i njegovoj porodici ne može naći puno podataka, a ni fotografija. Ne zanimaju ga svetla pozornice ni crveni tepisi, nikada ga nema po tabloidima ni i tok-šouovima, ali ima ga tamo gde i treba da ga bude - na filmu! Zato ga i smatraju najboljim irskim glumcem srednje generacije.

FOTO: IALA / Backgrid UK / Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Aissaoui Nacer / SplashNews.com / Splash / Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia