NEMAČKA TORTA PO STAROM RECEPTU: Osvežavajući bogati desert koji izgleda svetski
Ukoliko planirate da danas spremate tortu, a želite da brzo završite sve, isprobajte ovaj nemački recept
Objavljeno: 08.03.2024. 09:04h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 4 pakovanja piškote
Fil sa višnjama
- 600gr. višanja
- 300ml soka od višnje
- 6-8 kašika šećera
- 3 kašike gustina
- 50gr putera ili margarina
Fil vanila
- 600ml mleka
- 2 pudinga od vanile
- 10 kašika šećera
- 200gr putera ili margarina
- 50gr kokosa
- 100gr. šlag kreme umućene.
Glazura:
- 200gr crne čokolade
- 180gr slatke pavlake
Priprema: Napravite fil sa višnjama tako što ćete višnje i sok od višanja staviti da provri. Dodati šećer, gustin i skuvati. Kada se sve skuva i malo prohladi, dodajte margarin ili maslac.
Drugi fil pravite tako što ćete u mleku skuvati puding od vanile, kada se skuva i prohladi dodajte mu kokos, umućen šlag, i maslac.
Filujte piškote red crvenim, red žutim filom, a na kraju tortu prelijte glazurom od čokolade i slatke pavlake.
( V.M. )