NEMAČKA TORTA PO STAROM RECEPTU: Osvežavajući bogati desert koji izgleda svetski

Ukoliko planirate da danas spremate tortu, a želite da brzo završite sve, isprobajte ovaj nemački recept

Objavljeno: 08.03.2024. 09:04h
Autor:
Foto: Printscreen/youtube

Sastojci:

  • 4 pakovanja piškote

Fil sa višnjama

  • 600gr. višanja
  • 300ml soka od višnje
  • 6-8 kašika šećera
  • 3 kašike gustina
  • 50gr putera ili margarina

Fil vanila

  • 600ml mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 10 kašika šećera
  • 200gr putera ili margarina
  • 50gr kokosa
  • 100gr. šlag kreme umućene.

Glazura:

  • 200gr crne čokolade
  • 180gr slatke pavlake

Priprema: Napravite fil sa višnjama tako što ćete višnje i sok od višanja staviti da provri. Dodati šećer, gustin i skuvati. Kada se sve skuva i malo prohladi, dodajte margarin ili maslac.

Drugi fil pravite tako što ćete u mleku skuvati puding od vanile, kada se skuva i prohladi dodajte mu kokos, umućen šlag, i maslac.

Filujte piškote red crvenim, red žutim filom, a na kraju tortu prelijte glazurom od čokolade i slatke pavlake.