ROLAT SARMA JE KRALJICA TRPEZE, SVAKO KO JE PROBAO VIŠE NE JEDE TRADICIONALNU: Pravi se začas, a ukus neuporedivo BOLJI
Rolat sarma morate probati, postaće vam posle prvog zalogaja omiljeni obrok!
Autor:
Fantastična sarma, ali na potpuno drugačiji način je toliko neodoljiva, da ćete na onu tradicionalnu zaboraviti iste sekunde! Ukus prosto očarava i veoma teško je odvojiti se od stola kada je ona na trpezi. Obavezno je morate napraviti i probati, verujte nam na reč, sigurno se nećete pokajati!
Sastojci:
- 2 kg kupusa ili jedna glavica
- 700 g mleveno meso
- 200 g obarenog pirinača
- 2 glavice crnog luka
- 2 crvene paprike
- 1 veza peršuna
- so,
- biber
- suvi začin
- začinska crvena paprika
- 1 jaje
Priprema:
Izdubite koren kupusa i stavite glavicu u kipuću vodu da se obari. U vodu stavite kašiku soli i dve kašike sirćeta.
Iseckajte peršun i dodajte u melveno meso. Potom u smesu dodajte i pirinač, kao i sitno iseckan crni luk. Zatim usitnite dve crvene paprike i ubacite, takođe, u fil, a onda ga začinite po ukusu. Nakon toga, dodajte i jedno jaje, kako bi se masa povezala i sve rukom dobro izmešajte.
Ukoliko koristite masnije meso, nema potrebe da i ulje stavljate, jedino ako je posnije, poput piletine ili teletine.
Kada ste pripremili fil, odvojite liske od kupusa i skinite delove korena sa njih.
U posudu u kojoj će se rolat krčkati možete staviti i povrće po izboru, u recpetu pred vama poređani su 2 paprike, paradajz i luk.
Kako se rolat slaže, pogledajte u video ispod:
Zavite posudu papirom za pečenje pa aluminijumskom folijom i pečite na 200 stepeni oko 30 minuta.
Zatim premažite umućenim jajetom sa malo ulja i vratite u rernu na još 15 do 20 minuta da se zapeče.