ROLAT SARMA JE KRALJICA TRPEZE, SVAKO KO JE PROBAO VIŠE NE JEDE TRADICIONALNU: Pravi se začas, a ukus neuporedivo BOLJI

Rolat sarma morate probati, postaće vam posle prvog zalogaja omiljeni obrok!

Objavljeno: 11.02.2024. 12:29h 13:39h
Autor:
Rolat sarma, Foto: Printscreen Youtube - Kuhinja Valentina Mašković

Fantastična sarma, ali na potpuno drugačiji način je toliko neodoljiva, da ćete na onu tradicionalnu zaboraviti iste sekunde! Ukus prosto očarava i veoma teško je odvojiti se od stola kada je ona na trpezi. Obavezno je morate napraviti i probati, verujte nam na reč, sigurno se nećete pokajati!

Sastojci:

  • 2 kg kupusa ili jedna glavica
  • 700 g mleveno meso
  • 200 g obarenog pirinača
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 crvene paprike
  • 1 veza peršuna
  • so,
  • biber
  • suvi začin
  • začinska crvena paprika
  • 1 jaje
foto: Printscreen Youtube - Kuhinja Valentina Mašković

Priprema:

Izdubite koren kupusa i stavite glavicu u kipuću vodu da se obari. U vodu stavite kašiku soli i dve kašike sirćeta.

Iseckajte peršun i dodajte u melveno meso. Potom u smesu dodajte i pirinač, kao i sitno iseckan crni luk. Zatim usitnite dve crvene paprike i ubacite, takođe, u fil, a onda ga začinite po ukusu. Nakon toga, dodajte i jedno jaje, kako bi se masa povezala i sve rukom dobro izmešajte.

foto: Printscreen Youtube - Kuhinja Valentina Mašković

Ukoliko koristite masnije meso, nema potrebe da i ulje stavljate, jedino ako je posnije, poput piletine ili teletine.

Kada ste pripremili fil, odvojite liske od kupusa i skinite delove korena sa njih.

foto: Printscreen Youtube - Kuhinja Valentina Mašković

U posudu u kojoj će se rolat krčkati možete staviti i povrće po izboru, u recpetu pred vama poređani su 2 paprike, paradajz i luk.

foto: Printscreen Youtube - Kuhinja Valentina Mašković

Kako se rolat slaže, pogledajte u video ispod:

Zavite posudu papirom za pečenje pa aluminijumskom folijom i pečite na 200 stepeni oko 30 minuta.

Zatim premažite umućenim jajetom sa malo ulja i vratite u rernu na još 15 do 20 minuta da se zapeče.