PRIZRENSKA TESPIŠTA - LAŽNA POSNA BAKLAVA S ORASIMA PO ORIGINALNOM RECEPTU S KOSOVA: Poseban slatkiš koji očarava ukusom

Najbolji recept za lažnu prizrensku baklavu od iskusnih domaćica obavezno isprobajte, oduševićete se ukusom, a u dom donosi miris tradicije.

Objavljeno: 05.01.2024. 12:23h 12:52h
Autor:
Prizrenska tespišta, Foto: Printscreen Youtube - Slađini recepti

Donosimo vam recept koji će vas oboriti sa nogu, slatkiš naših majki i baka. Prizrenska tespišta će oduševiti celu porodicu:

Neophodni sastojci:

Testo:

  • 250 ml vode
  • 250 ml ulja
  • 3 šolje od 250 ml brašna
  • 250 gr oraha
  • 1/2 praška za pecivo

Šerbet:

  • 250 ml vode
  • 500 gr šećera
  • 1 kesica vanilin šećera

Način pripreme:

Prokuvati vodu i ulje, pa kad proključa staviti brašno - promešati i dobro sve sjediniti i malo prohladiti (da masa može da se mesi).

Zatim u prohlađenu masu staviti 250 g oraha i pola praška za pecivo.

Sve dobro sastaviti, pa staviti u tepsiju. Iseći na željene kocke i peći na 180 C oko 30 min.

Ohlađenu tespištu preliti sa vrelim šerbetom.