POSNA SLANA TORTA ZA SVETOG NIKOLU: Kraljica slavske trpeze - dekorativna, ukusna i brzo se pravi

slana-kraljica.jpg
Foto: Printscreen/YouTube

Sastojci:

  • 2 kore od velike oblande isčemo na 4 dela

I KORA:

  • 1dl kisele vode
  • 1dl piva
  • 4 kašika ajvara
  • 9 kašika brašna (120g)
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice praška za pecivo

Dobijenu smesu podeliti na dva dela i ispeći dve kore na oblandi. Peći na 200C 10 min.

II KORA:

  • 1 dl kisele vode
  • 1 dl piva
  • 100g spanaća
  • 9 kašika brašna (120 g.)
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice praška za pecivo.

Dobijenu smesu podeliti na dva dela i ispeći dve kore na oblandi. Peći na 200C 10 min.

FIL:

  • 100g posnog margarina
  • 200g šampinjona
  • 150g krastavčića
  • 1-2 kašike senfa
  • 100g kačkavalja
  • 1/2 kašičice kurkume
  • 1/2 kašičice začina -1/2 kašičice bibera -1/2 kašičice origana

Premazati tortu samo odozgo sa:

  • 20 g. mrvljenog krekera
  • 2-3 kašike majoneza

Priprema: Propržiti iseckane šampinjone sa 50 g. posnog margarina zatim dodati još 50g posnog margarina i sve začine, ohladiti pa šampinjone sastaviti sa iseckanim krastavčićima, dodati majonez, senf, kačkavalj i kurkumu.

Sve izmešati pa filovati kore:

Zelena kora pa fil, crvena kora pa fil, pa 50g slanih posnih krekera poređati krekere na filu odozgo ponovo fil, pa zelena kora, pa opet fil i crvena kora.

Tortu premazati sa mrvljenim krekerom i majonezom posuti tortu izmrvljenim krekerima.

POSNA SLANA TORTA ZA SVETOG NIKOLU: Kraljica slavske trpeze - dekorativna, ukusna i brzo se pravi Izvor: Youtube

Bonus video:

This browser does not support the video element.

MAJSTOR ZA GULAŠ OTKRIO SAVRŠEN RECEPT: Stvar je u krčkanju, da sve bude prirodno, ali i u još jednom VAŽNOM SASTOJKU! Izvor: kurir televizija

Posna slana torta je savršeno slavsko predjelo kojeg se nećete zastideti