GRČKA BAKLAVA BEZ KORA S ORASIMA UKUSNIJA OD ORIGINALNE: Topi se u ustima koliko je SOČNA, nije preslatka i začas gotova
Recept za grčku baklavu bez kora morate zabeležiti, jer svako ko je bude probao, sigurno će vam tražiti reecept.
Autor:
Grčka baklava bez kora sa orasima se pravi neverovatni lako, te upeva i onim neiskusnim domaćicama koje ne vole da provode mnogo vremena u kuhinji. Sa druge strane, njenom ukusu ne može apsolutno niko da odoli!
Sastojci:
- 3 jaja
- 150g šećera
- 12 kašika mleka
- 12 kašika ulja
- 12 kašika pšeničnog griza
- 12 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
- 200g mlevenih oraha
Za posipanje:
- 400g šećera
- 450ml vode
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati ostale sastojke, pa na kraju mlevene orahe, i lagano sve sjediniti, mešajući odozdo prema gore.
Smesu sipati u nauljen i brašnom posut pleh (20x25) i kašikom poravnati. Kolač peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok kora lepo ne porumeni.
Dok se kora hladi skuvati sirup - potrebno je da šećer i voda proključaju. Kada se kora prohladila, isecite je nakocke i dobro natopite toplim sirupom. Potom ovu preukusnu poslasticu ostavite da se prohladi, pa ukrasite mlevenim orasima i spremna je za posluženje!
Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.