POSNA MIMOZA SALATA: Savršeno slavsko predjelo koje se odlično slaže uz RIBU i peciva

Pred nama je velika slava, Sveti Nikola koja se uvek posti jer pada u sred Božićnog posta, stoga vam donosimo recept za jedno posno predjelo

Objavljeno: 05.12.2023. 11:15h
Autor:
Foto: Printscreen/youtube

Kako biste spremili savršeno predjelo, posnu mimoza salatu, evo šta vam je potrebno:

  • 300g posnog majoneza
  • 2 šargarepe
  • 2 manja krompira
  • 7-8 kiselih krastavčića
  • 5 kašika kukuruza šećerca iz konzerve
  • 160g tune u komadima
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike prženog susama

Priprema: Oprati i oljuštiti šargsrepu i krompir, pa staviti u vodu sa kašičicom soli da se kuva oko pola sata. Skuvano povrće ocediti od vode i ostaviti tako da se prohladi nekih 15-ak minuta. Na dno činije staviti malo majoneza, a potom narendati šargarepu u sloju od 1cm, pa premazati majonezom. Preko svakog sloja majoneza možete posuti malo susama. Sledeći sloj je šećerac, pa opet majonez i susam. Za sledeći sloj sam odabrala kisele krastavčiće. Njih sam rendala na sitno rende, malo rukom ocedila od vode, pa dodala u salatu. Premazati majonezom i posuti susamom. Tunu u komadima dobro ocediti od ulja, rasturiti viljuškom, pa je dodati u salatu, utabati i premazati majonezom. Posuti susamom. Kao poslednji sloj staviti sitno rendan krompir. Njega rendajte direktno na salatu jer će vam se prenošenjem sve slepiti. Malo ga možete doterati viljuškom i pospite susam.

(Stil/ Mikina kuhinja)

Bonus video: