POSNA MIMOZA SALATA: Savršeno slavsko predjelo koje se odlično slaže uz RIBU i peciva
Pred nama je velika slava, Sveti Nikola koja se uvek posti jer pada u sred Božićnog posta, stoga vam donosimo recept za jedno posno predjelo
Autor:
Kako biste spremili savršeno predjelo, posnu mimoza salatu, evo šta vam je potrebno:
- 300g posnog majoneza
- 2 šargarepe
- 2 manja krompira
- 7-8 kiselih krastavčića
- 5 kašika kukuruza šećerca iz konzerve
- 160g tune u komadima
- 1 kašičica soli
- 2 kašike prženog susama
Priprema: Oprati i oljuštiti šargsrepu i krompir, pa staviti u vodu sa kašičicom soli da se kuva oko pola sata. Skuvano povrće ocediti od vode i ostaviti tako da se prohladi nekih 15-ak minuta. Na dno činije staviti malo majoneza, a potom narendati šargarepu u sloju od 1cm, pa premazati majonezom. Preko svakog sloja majoneza možete posuti malo susama. Sledeći sloj je šećerac, pa opet majonez i susam. Za sledeći sloj sam odabrala kisele krastavčiće. Njih sam rendala na sitno rende, malo rukom ocedila od vode, pa dodala u salatu. Premazati majonezom i posuti susamom. Tunu u komadima dobro ocediti od ulja, rasturiti viljuškom, pa je dodati u salatu, utabati i premazati majonezom. Posuti susamom. Kao poslednji sloj staviti sitno rendan krompir. Njega rendajte direktno na salatu jer će vam se prenošenjem sve slepiti. Malo ga možete doterati viljuškom i pospite susam.
(Stil/ Mikina kuhinja)
Bonus video: