GLUMICU LEKARI OPTUŽILI DA IZMIŠLJA BOLEST: "Mislili su da je u pitanju samo migrena," kasnije su joj se borili za ŽIVOT

Zvezda "Niskih strasti" proživela pravu agoniju i jedva izvukla živu glavu.

Objavljeno: 28.10.2023. 20:36h
Autor:
Foto: Profimedia

Holivudska glumica Šeron Stoun (65) je u nedavnom intervjuu za magazin Vouge otvoreno pričala o svom traumatičnom iskustvu kada je 2001. godine doživela moždani udar.

Rešila je da ga podeli i ako je dugo vremena strahovala od reakcija javnosti obzirom da su se zdravstveni radnici tom prilikom prema njoj poneli krajnje neprofesionalno i neozbiljno.

foto: Profimedia

Naime, ona je zbog stravničnih bolova bila hitno prevezena u bolnicu, a lekari su od samog početka tvrdili da je u pitanju bezazlena migrena. Na prvoj angiografiji promakao im je izliv krvi u mozak, pa su zaključili da je sve to izmisilila. Ubrzo nakon toga, stvari su se drastično promenile pa se glumica doslovno borila za život.

"Probudila sam se u kolicima i pitala gde idem, a on je rekao 'na operaciju mozga'. Doktor je bez mog znanja ili pristanka odlučio da idem na eksperimentalnu operaciju mozga i poslao me u pravo u operacionuu salu", ispričala je.

foto: Amy Sussman / Getty images / Profimedia

Ni sam oporavak nije bio ni najmanje jednostavan, obzirom da su njene šanse za preživljavanje izliva krvi bile 1% . Glumica je pretrpela gubitak pamćenja, desna strana lica joj se potpuno opustila i počela propadati a uz sve to počela je i da muca a vid joj se dodatno pogoršao, prenosi People magazin.

"Ono što sam naučila kroz ovo iskustvo je da se u medicinskom okruženju žene jednostavno ne čuju, naročito kada nemate ženskog lekara', izjavila je Šeron.

FOTO: Simone Comi / ipa-agency. / Sipa Press / Profimedia
FOTO: The Hollywood JR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
FOTO: FilmStills.net / Film Stills / Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: LESE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia/editorial images
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: 42 / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Nešto ranije ove godine glumica je izgubila i brata Patrika Stouna koji je preminuo u 57. godini života. Obdukcijski nalaz je pokazao kako je pretrpeo iznenadni srčani zastoj usled bolesti srca. Nije razjašnjeno da li bio hospitalizovan u trenutku smrti, prenosi Story.hr

Glumica često ističe da je ponosna na svoje godine, te da nema porive da se podmlađuje kao što mnoge žene danas rade. Ona se savršeno oseća u svojim godinama, a upravo u tome i jeste tajna njenog besprekornog izgleda. Čini se da niko bolje od nje ne ume da nosi godine.

Uprkos tome što ima 65 godina izgleda daleko mlađe, a ono što je čini da tako izgleda prema mnogim stručnjacima jeste kraća kosa i zanimljive odevne kombinacije.

"Moj omiljeni doručak je lubenica s fetom, mentom i maslinovim uljem te soli i biberom. Uz to pojedem tost bez glutena i popijem biljni čaj", otkrila je ona u jednom intervjuu.

Što se tiče treninga, glumica obavezno radi čučnjeve koji održavaju tonus njenih mišića. Trudi se da vežbe radi svaki dan, te da na taj način uvek bude zgodna.