RECEPT ZA LEDENE KOCKE: Savršen kremasti kolač kojem niko ne može da odoli

ledene-kocke.jpg
Foto: Shutterstock

Kora: 4 jajeta, 4 kašike šećera, 3 kašike brašna, 2 kašike kakao praha.

Šerbet: 200 g šećera, 250 ml vode.

Fil: 500 ml mleka, 120 g šećera, 80 g brašna, 20 g gustina, 250 g margarina, 1 vanil šećer.

Čokoladna glazura: 100 g čokolade za kuvanje, 1 kašika ulja, 3 kašike mleka.

Priprema: Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca pa brašno i kakao. Dobro izmešati, sipati u pleh (35x25), podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći 15-ak minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Skuvati šerbet od šećera i vode. Kad počne da ključa, smanjiti temperaturu, posle 3 minuta isključiti i ostaviti još 5 minuta pa skloniti sa ringle da se prohladi. Toplu koru preliti toplim šerbetom.

Razmutiti brašno i gustin sa malo mleka. U ostatak mleka staviti šećer i zagrejati (ali da ne proključa). Usuti brašno i gustin, smanjiti temperaturu i zakuvati kasicu. Ohladiti. Umutiti margarin, dodati vanil šećer i pomešati sa dobro ohlađenom kašicom. Fil staviti preko kore.

Čokoladu otopiti sa mlekom i uljem i preliti preko fila. Ostaviti da se ohladi i stegne pa seći na kocke i služiti.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

POBEDNIK TAMIČENJA U SPREMANJU AJVARA OTKRIO TAJNU SAVRŠENOG RECEPTA! Samo jedno je važno, sve ostalo je stvar ukusa Izvor: kurir televizija

Kad poželite da zasladite dan vašim najdražima, prirpemite ledene kocke