MARKIZA TORTA: Najsvečanija od svih torti, kraljica na svečanoj trpezi - niko joj ne može odoleti
Jedna od torti koje se najbrže spremaju, jer ne zahteva pečenje u rerni.
Objavljeno: 29.09.2023. 11:46h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 12 jaja
- 300gr šećera
- 300-400 gr cokolade za kuvanje
- 375g maslaca
- 200ml mleka
- 2 pakovanja piškota
- ekstrakt ruma
- šlag za ukrašavanje torte
Priprema: Odvojite belanca od žumanaca, a onda u žumanca dodajte 300 grama šećera pa ih umutite mikserom. Zatim od 7 do 10 minuta žumanca kuvajte na pari. Dok kuvate žumanca, dodajite čokoladu za kuvanje.
Zatim umutite belanca u čvrst šne. U žumanca i čokoladu dodajte maslac, a potom i umućena belanca. Fil je gotov.
Zatim piškote umačite u mleko i rum, pa ređajte u kalup. Zatim u obložen kalup izlijte fil. Preko stavite šlag, a potom i voće ili čokoladu za ukrašavanje.
( Stil )