TORTA VRUĆ VETAR: Za sve JUGONOSTALGIČARE, deset posvećen LJUBIŠI SAMARDŽIĆU
Savršena torta za sve prilike, svečana, zasitna i domaća
Objavljeno: 09.09.2023. 08:00h
Autor:
Autor:
Za koru.
- 5 Belanaca
- 10 kašika prah šećera
- 5 kašika mlevenih oraha
- 2 kašike brašna
- (ovo su mere za 1 koru, a potrebno ih je napraviti 3)
Fil :
- 1l Mleka
- 15 žumanaca
- 10 kašika šećera
- 9 kašika brašna
- 250gr šećera u prahu
- 250gr maslaca
- 150gr mlevenih oraha
- 200gr čokolade za kuvanje
- 2-3 Kesice šlaga od vanile
Priprema: Umutite belanca sa ećerom, pa dodajte brašno i orahe i lagano promešajte. Pecite takve tri korice i ostavite ih da se ohlade.
Fil napravite tako što ćete u 1l mleka da skuvate umućena žumanca sa šećerom i brašnom. Kada se fil skuva, prohladite ga pa u njega umušajte maslac i šećer. Razdvojite fil na 2 dela, u jedan deo dodajte čokoladu, a u drugi orahe. Umitite i šlag od vanile posebno u činiju.
Filujte koru tako što prvo stavljate šlag od vanile, pa žuti fil, pa korica, pa šlag od vanile pa tamni fil. Preko stavite i žuti i tamni fil i ukrasite orasima.
( Stil )