TORTA VRUĆ VETAR: Za sve JUGONOSTALGIČARE, deset posvećen LJUBIŠI SAMARDŽIĆU

Savršena torta za sve prilike, svečana, zasitna i domaća

Objavljeno: 09.09.2023. 08:00h
Autor:
Foto: Printscreen/ youtube

Za koru.

  • 5 Belanaca
  • 10 kašika prah šećera
  • 5 kašika mlevenih oraha
  • 2 kašike brašna
  • (ovo su mere za 1 koru, a potrebno ih je napraviti 3)

Fil :

  • 1l Mleka
  • 15 žumanaca
  • 10 kašika šećera
  • 9 kašika brašna
  • 250gr šećera u prahu
  • 250gr maslaca
  • 150gr mlevenih oraha
  • 200gr čokolade za kuvanje
  • 2-3 Kesice šlaga od vanile

Priprema: Umutite belanca sa ećerom, pa dodajte brašno i orahe i lagano promešajte. Pecite takve tri korice i ostavite ih da se ohlade.

Fil napravite tako što ćete u 1l mleka da skuvate umućena žumanca sa šećerom i brašnom. Kada se fil skuva, prohladite ga pa u njega umušajte maslac i šećer. Razdvojite fil na 2 dela, u jedan deo dodajte čokoladu, a u drugi orahe. Umitite i šlag od vanile posebno u činiju.

Filujte koru tako što prvo stavljate šlag od vanile, pa žuti fil, pa korica, pa šlag od vanile pa tamni fil. Preko stavite i žuti i tamni fil i ukrasite orasima.