DOMAĆA ŠTRUDLA SA VIŠNJAMA I PUDINGOM: Recept iz starih vremena kada se nije pazilo na kalorije, ali zato jeste na UKUS
Ova štrudla je prava domaćinska poslastica kojoj niko ne može da odoli
Objavljeno: 06.09.2023. 10:42h
Autor:
Autor:
Sastojci za testo:
- 250ml. mleka
- 1 jaje
- 30g. kvasca
- 100g. šećera
- 100ml. ulja ili otopljen puter
- 1 ravna kašičica soli
- 2 vanil šećera
- kora od 1 limuna
- 650gr. brašna
Fil:
- 500ml. soka od višnje
- 100-150gr. šećera
- 600-700gr. višanja
- 2 kašike ekstrata ruma
- 2 pudinga od jagode- vanile
Priprema: Umesite testo tako što ćete u mlako mleko staviti šećer i kvasac, a kada se kvasac aktivira dodajte ulje, so, vanil šećer, koru limuna, jaje i brašno pa sve umutite. Ostavite testo da se udvostruči.
Dok testo narasta, spremite fil tako što ćete skuvati puding od jagode i vanile u pola litre soka od višanja. Skuvanom pudingu dodajte višnje i ekstrakt ruma. Promešajte pa time filujte razvučeno testo.
Savijte štrudlu, stavite u pleh i 10 minuta pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa. Posle smanjite temperaturu na 180 stepeni Celzijusa pa pecite još 30 minuta.
( Stil )