Uz jogurt je najbolji
RAZLJEVAK S TIKVICAMA I GRIZOM: Večera koja se pravi za tili čas, a jede natenane i sa uživanjem
Tikvice su veoma zdravo, ali i veoma jeftino povrće koje se mora iskoristiti maksimalno
Objavljeno: 07.09.2023. 18:30h
Autor:
Autor:
Ovu pitu voli i mlado i staro, a koliko je ukusna govori to da se na svakom stolu pojede pre nego što se ohladi.
Sastojci:
- 1 kg mladih tikvica
- 50 g oštrog brašna tip 400
- 100 g griza
- 1 prašak za pecivo
- 5 jaja
- 250 g svežeg sira
- so, biber
Priprema:
1. Tikvice operite, narendajte i ostavite sa strane (nemojte ih soliti). Dobro izmešajte brašno, griz i prašak za pecivo.
2. Umutite jaja, pa im dodajte sir, biozačin, biber, so, smesu brašna.
3. Vatrostalnu posudu premažite maslacem i pospite grizom, pa u nju sipajte pripremljenu smesu.
4. Pitu pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 35 minuta (dok lepo ne porumeni).
5. Toplu nasecite na kriške i poslužite uz jogurt.
( Stil )