PREUKUSNI I PREDIVNI: Upotrebite jeftin sastojak uz koji će palačinke "disati" od mekoće

Nema boljeg od mekanih palačinki koje uz omiljeni namaz postaju desert iz snova

Objavljeno: 24.08.2023. 18:41h 18:44h
Autor:
Palačinke, Foto: Profimedia

Nema ničeg lepšeg od mekanih palačinki koje, uz omiljeni nadev, postaju ostvarenje slasnih snova. Velik broj ljudi uživa i u samom procesu pripreme palačinki, no ako već posedujete veštine majstora, svakako biste trebali da istražite tajnu komponentu koja će unaprediti njihov ukus da budu mnogo lepše.

foto: Shutterstock

Kako biste dostigli savršenstvo palačinki, neće biti potrebno da menjate išta u samoj smesi sastojaka. Ključ leži u supstratu na kojem ćete ih peći. U ovom slučaju, ulje koje je već bilo u kontaktu sa slaninom prilikom prethodnog prženja će u palačinkama izazvati izvanrednu senzaciju ukusa.

foto: Shutterstock

Najoptimalnije će biti koristiti sveže ulje koje je prethodno poslužilo za prženje slanine. To podrazumeva da nakon što ste ispržili slaninu, jednostavno prelijete višak ulja iz tiganja i potom uspite pripremljenu smesu za palačinke, baš kao i obično. Takođe, kao alternativu možete upotrebiti i ulje koje je bilo sačuvano u frižideru. Imajte na umu da se ovo ulje može čuvati u frižideru tokom meseca dana nakon korišćenja, uz uslov da ga prethodno procedite kako ne bi zadržavalo ostatke hrane.

foto: Shutterstock

Ulje na kojem se pržila slanina daće palačinkama naročito neodoljiv okus pa nemojte biti iznenađeni ako ih počnete još češće pripremati za svoju porodicu, prijatelje i, naravno, sebe.