NAJLEPŠA DOMAĆA ČORBICA: Toliko je ukusna da ne možete da se zasitite i stalno biste mogli da jedete još
Najlepši ručak na kašiku je domaća čorbica od sočiva koju morate da spremite svojoj porodici
Objavljeno: 26.06.2023. 14:29h
Autor:
Autor:
Od jela na kašiku - domaće sočivo je ubedljivo najukusniji obrok.
Potrebno je:
- 300 gr sočiva
- 2 glavice luka
- 1 šargarepa
- 1 zelena paprika
- malo lovorovog lista
- 1 kašika brašna
- 1 kašičica suve začinske paprike
- suvog začina
- 200 gr suvih rebara ili suve slanine
- malo ulja
Priprema: Sočivo očistiti i oprati u nekoliko voda. Naliti vodom dodati glavicu luka sitno seckanog, lovorov list, papriku, šargarepu na kolutove i suva rebra. Kuvati na srednoj temperaturi oko 40 min.
Napraviti zapršku tako što ćete na ulju propržiti glavicu sitno seckanog luka, pa dodati brašno i na kraju začinsku papriku. Na kraju dodati malo suvog začina i soli.
( Stil )