ITALIJANSKA FOKAČA, NEMA SLASNIJE POGAČE OD OVE: Sprema se veoma jednostavno, a može da zameni ceo obrok
Donosimo vam jednostavan recept za popularnu italijansku fokaču, pogaču kojoj je teško odoleti.
Objavljeno: 14.06.2023. 15:47h
Autor:
Autor:
Fokača je ukusni, pljosnati hleb sa mediteranskim začinima, maslinama i maslinovim uljem kojem je teško odoleti.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 2 kašike soli
- 1 suvi kvasac
- 350 ml mlake vode
- maslinovo ulje
- ruzmarin
- beli luk
- čeri paradajz
Priprema:
Sjediniti brašno, suvi kvasac, šećer i so. Dodati mlaku vodu i maslinovo ulje. Promešati i brašnom zamesiti testo. Testo ostaviti u frižider da što duže odstoji. Testo odmah razvući i staviti u podmazan pravougaoni pleh. Preko staviti streč foliju i ostaviti da odstoji oko 1h na toplom mestu.
Maslinovo ulje zagrejati da bude mlako, dodati sitno iseckani beli luk i suvi ruzmarin. Sklonite streč foliju i time prelijte testo a zatim u testu napravite udubljenja da biste tu stavili masline i čeri paradajze.
( Stil )