NAJLEPŠA GLUMICA JE NAKON SILOVANJA OSTALA TRUDNA: Preživela je neviđenu traumu, a sin je dugo mislio da mu je sestra

Ono što je zauvek obeležilo život Klaudije Kardenale jeste silovanje nakon čega je ostala trudna.

Objavljeno: 14.04.2023. 07:00h 08:39h
Autor:
Glumica je nakon silovanja ostala trudna, a sin je mislio da mu je sestra, Foto: Profimedia

Klaudija Kardinale rođena 15. aprila 1938. godine u malom mesto u Tunisu, proslavila se u filmovima "Osam i po" (1963) kultnog italijanskog reditelja Federika Felinija i "Bilo jednom na Divljem zapadu" (1968), drugog velikog reditelja, koji se proslavio svojim "špageti" vesternima, Serđa Leonea.

Uskoro puni 85 godina i veliki je pobornik ženskih prava. Takođe, ponosno nosi titulu Uneskovog ambasadora dobre volje za odbranu ženskih prava još od marta 2000. godine.

Iako se u mladosti školovala za učiteljicu, postala je velika zvezda tokom šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka.

Klauija Kardinale veliki je pobornik za ženska prava foto: Profimedia

Uprkos uspešnoj karijeri koju je započela u zemlji svojih predaka Italiji, i velikoj lepoti kojom je sve bacala pod noge, njen život je krenuo drugim tokom zahvaljujući velikoj traumi koja ju je zadesila.

Naime, Klaudiju je silovao nepoznati Francuz, a nakon traumatičnog iskustva, ona je ostala u drugom stanju. Nije ni pomišljala da prekine trudnoću, ali s obzirom da je gradila karijeru u Holivudu, savetovali su je da nikako ne otkriva da čeka dete.

Klaudiji je trauma obeležila život foto: Profimedia

Njen mentor, Frank Kristaldiž ju je poslao u London, u 7. mesecu kada trudnoća više nije mogla da se skriva. Rodila je sina kojem je dala ime Patrik, ali su se o njemu starali Klaudijini roditelji, a Patirik je do 8. godine verovao da mu je Klaudija sestra.

Između Klaudije i Franka se rodila ljubav, a venčali su se u Atlanti. On je usojio njenog sina, a iako se činilo da žive skladan život, ipak su se rastali 1975. godine.

Glumica se zaljubila u Paskala Skvitijerija, zbog kojeg je ostavila supruga Franka Kristaldija. Sa njim je bila u braku, sve do njegove smrti 2017. godine. Iz braka su dobili ćerku Klaudiju.

Sve do 2010. godine, Klaudija je vodila aktivan glumački život, kada je odlučila da malo uspori sa snimanjima i ulogama.

U 9.deceniji života i dalje živi ‘radosna, slobodna i smela’, kako sama kaže. 2017. godine je bila zaštitno lice Međunarodnog filmskog festivala u Kanu i tom prilikom je rekla: Ja nisam ulepšavala svoju starost, niti sam bilo šta činila protiv bora. Izvinjavam se mnogima zbog toga."

Klaudija je jedna od retkih koja se nije podvrgla operacijama foto: Profimedia

Klaudija je proglašena za jednu od 50 najlepših žena u čitavoj filmskoj istoriji. Međutim, godine su učinile svoje, te Klaudija danas izgleda potpuno drugačije, a mnogi je danas ne bi ni prepoznali.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Keystone Pictures USA / Zuma Press / Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia