OBAVEZNO PROBAJTE!
RECEPT NAŠIH BAKA ZA NAJUKUSNIJU TORTU SA ORASIMA I ČOKOLADOM: Toliko je lepa i kremasta da niko NE STAJE NA 1 PARČETU
Torta sa orasuma napravljena na sledeći način je jedna od najlepših poslastica koja ste ikada probali!
Autor:
Recept naših baka za najukusniju tortu sa orasima i čokoladom će vam, defintivno, svi tražiti! Toliko je ukusna da se niko ne zaustavlja na samo jednom parčetu, jer na prvi zalogaj osvaja. Osim toga, orasi su odličan izvor antioksidanata, poboljšavaju rad mozga i otklanja stres.
Sastojci:
- 8 jaja
- 250 gr šećera
- 2 velike kašičice jabukovog sirćeta
- 80 gr belog brašna
- 200 gr mevenih oraha
- 1 prašak za pecivo
- 1 mala kašičica cimeta
- 650 ml slatke pavlake
- 300 gr tamne čokolade za kuvanje
- 1 narandža
- 150 gr maskarponea
Kako se pravi?
Da biste napravili biskvit izmiksajte 8 belanaca, 150 gr šećera i 2 velike kašike jabukovog sirćeta. Kada belanjca postanu čvrsta, gusta i sjajna, bez grudvica, dodajte 80 gr belog glatkog brašna, 200 gr mevenih oraha, 2 žumanca i 1 prašak za pecivo, i kašičicu cimeta. Pecite smesu u kalupu za tortu na 160 stešeni oko 45 min.
Čokoladni premaz: 300 ml slatke pavlake zagrejte do vrenja, pazite da ne prokuva, dodajte 300 gr tamne čokolade, sklonite sa šporeta. Kada pomešate slatku pavlaku i čokoladu, dodajte 6 žumanaca i pustite da se sve malo ohladi na sobnoj temperaturi.
Za ispečene i ohlađene kore pripremite krem od 350 ml slatke pavlake koji ćete miksati dok se ne zgusne i umešajte 100 gr šećera u prahu, 150 gr maskarponea, koricu i sok od jedne narandže.
Kore posložite u kalup i namažite prvo čokoladni premaz pa krem i tako sve do vrha. S ostatkom krema ukrasite tortu i pospite orasima po želji.