PREUKUSNO!

MANČMELOU PO RECEPTU ISKUSNIH SLADOKUSACA: Dobićete nikad kremastisiji i ukusniji kolač vrlo lako i BEZ PUNO NOVCA

Mančmelou je slatkiš koji osvaja svojom vazdušastom strukturom i ukusom svakoga, zato vam donosimo recept iskusnih sladokusaca!

Objavljeno: 20.02.2023. 11:25h
Autor:
Recept za najbolji mančmelou, Foto: Printscreen Youtube / Kuvajmo lako

Mančmelou je jedna od omiljenih poslastica, posebno mališanima, zbog zanimljive strukture, ali i fenomenlanog ukusa. Pravi se veoma lako, a za ovaj neodoljiv slatkiš vam neće biti potrebno ni mnogo novca, dok će vas pri prvom zalogaju osvojiti, te sigurno nećete moći da se zaustavite na samo jednom parčetu!

Za koricu:

  • 6 žumanaca srednje veličine
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika ulja
  • 6 kašika mleka
  • 6 kašika brašna
  • 2 kašike kakao praha
  • pola kesice praška za pecivo ( oko 7 gr)

Za fil:

  • 6 belanaca
  • 12 kašika šećera ( 160 gr)
  • plus 6 kašika šećera ( 80 gr) i 3 kašike vode
  • Za preliv:
  • 100 gr čokolade po želji
  • 1 red tamne čokolade
  • 50 ml slatke pavlake

Način pripreme:

Prvo se sprema korica tako što umutite žumanca i šećer, pa im dodate ulje i mleko. Kada ste to dobro umutili, smesi dodajete prosejano brašno i kakao, a zatim i prašak za pecivo. Umutite sve pa pečete na 180 stepeni Celzijusa.

Dok se korica peče mutite belanca za fil. Belancima dodate 12 kašika šećera i mutite dok ne dobijete čvrst šam. Zatim u 3 kašike vode dodajte 6 kašika šećera i sve to stavite u šerpicu pa na ringlu da provri oko 10 sekudni. Kada se malo prohladi dodajte ovu smesu šamu od belanaca. To će učvrstiti masu i šlag neće kliziti sa kolača.

foto: Printscreen Youtube / Kuvajmo lako

Kada se biskvit prohladi, stavite na njega šlag. A zatim napravite čokoladni preliv tako što ćete u zagrejanu slatku pavlaku staviti čokoladu. Prohlađen preliv stavite preko kolača, pa sve ostavite u frižider da se dobro ohladi.