ŠNENOKLE SU BILE NAJPOPULARNIJI JUGOSLOVENSKI SLATKIŠ: Penasta poslastica čije sastojke već imate kod kuće

Ovako pripremljene šnenokle savršeno uspevaju i početnicima.

Objavljeno: 19.02.2023. 17:34h 17:40h
Autor:
Najbolji recept za šnenokle, Foto: Printscreen Jutjub/Simply Delicious (Jednostavno Ukusno)

U ovom desertu glavni sastojci su jaja i mleko, a najukusniji je kad se dobro ohladi. Penaste šnenokle vraćaju nas u detinjstvo i podsećaju na dane kada smo ih jeli kod bake i deke.

Sastojci:

  • 1 litar mleka
  • 1 vanilin šećer
  • 9 kašika šećera
  • 5 jaja
  • 2-3 kašike brašna
    Šnenokle su mnogima omiljena poslastica iz detinjstva foto: Printscreen/youtube

Priprema:

U 1 litar mleka sipati vanilin šećer i 3 kašike šećera i ostaviti da polako vri na tihoj vatri. Umutiti 5 belanaca sa 2 kašike šećera, u čvrst sneg pa kašikom vaditi i spuštati u vrelo mleko. Malo sačekati pa okrenuti oblačiće od belanaca na drugi stranu a kada nabubre vaditi.⁣ Sve ovo traje oko minut, dva.

Kad stavite u činiju sva belanca , ostace na dnu cinije malo mleka koja su belanca pustila pa to treba ocediti. ⁣Umutiti žumanca sa 4 kasike kašike šecera i 2-3 kašike brašna. Polako ih dodati u mleko i kuvati 6,7 minuta dok se ne dobije fini glatki krem. Možete na kraju premutiti mikserom. Žuti krem preliti preko belanaca. ⁣