TRIK POMOĆU KOJEG SVAKA PITA BUDE MEKŠA OD PUTER KIFLE: 2 kašike ove tečnosti pecivo čine mekanim i izdašnim
Ako želite da usavršite pravljenje domaće pite, meke kao puter kifle, isprobajte trik starih pekara
Objavljeno: 10.02.2023. 10:56h
Autor:
Autor:
Domaća pita bez razvlačenja kora može biti mekana i izdašna:
Sastojci:
- 500ml. vode
- 100ml. ulje
- 1 jaje
- 30gr. kvasca
- 1 kašičica šećer
- 2 kašičice soli
- 2 kašike 9% alkoholnog sirćeta
- 950gr. brašna
- 250gr. putera ili margarina
- 1 jaje za premazivanje
Priprema: Umesite testo od vode, ulja, kvasca, šećera i alkoholnog sirćeta. Dodajte malo soli i brašna pa umesite testo. Ostavite testo da se odmori, a onda jufku razvijte i premažite sa puterom ili margarinom. Zatim koru sklopite pa premažite, pa opet sklopite i premažite puterom. Ostavite testo da odmori oko pola sata u frižider. Posle razvucite kore i filujte po želji.
Pecite u zagrejanoj rerni oko pola sata na 200 stepeni Celzijusa.
( stil )