tragedije jedne porodice

"UZIMALI SU MOJU DUŠU, NOVAC I SVE": U sektu ju je uvukla MAJKA, a onda su krenule TRAGEDIJE i SUNOVRAT jedne PORODICE

Ćerka Elvisa Prislija bila je deo sekte u koju ju je uvela majka, a zatim je sve krenulo nizbrdo.

Objavljeno: 14.01.2023. 18:30h
Autor:
Ćerka Elvisa Prislija bila je deo sekte, Foto: Profimedia

Vest da je ćerka čuvenog Elvisa Prislija preminula odjeknula je kao bomba i iznenadila javnost. Naime, Lisa Meri Prisli, preminula je u 55. godini, a veruje se da je uzrok smrti srčani udar.

Uprkos tome što joj je otac bio vanvremenska muzička zvezda, Lisa je vodila poprilično turbulentan život, a udavala se čak četiri puta. Ipak, zadesila ju je velika tragedija, te je doživela najveću bol koju jedna majka može da oseti. Naime, njen sin je u julu 2020. počinio samoubistvo na rođendandanskoj proslavi svoje devojke Dijane Pinto, što je pevačicu i glumicu potpunosti slomilo.

Lisa Meri Prislifoto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kako strani mediji prenose, komšije Elvisovih potomaka, čule su u ranim jutarnjim časovima, 12. jula, ženu kako vrišti govoreći: "Nemoj to da uradiš!". Mnogi su verovali da je to bila njegova devojka Dijana Pinto koja je pokušavala da spreči tragediju.

"Ova grozna tuga koja je uništila i razbila moje srce i moju dušu u potpunosti me je progutala", napisala je Lisa jednom prilikom na svom Instagram profilu.

Nakon smrti sina, Lisa je utehu pronaškla u ostaloj deci, a iza nje su ostali ćerka Rajli (32) koju je dobila s bivšim suprugom Dennijem Kiohagom, dve bliznakinje, Harper i Finli (12) s Majklom Lokvudom od kojega se takođe rastala.

Lisa je bila deo sajentološke crkve, a tada je prošla kroz veoma težak period, dok je osećala da se u njoj dešavaju velike promene koje su mahom bile destruktivne.

Lisa Meri Prislifoto: DARA / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Čuveni roker, Elvis Prisli takođe je bio deo ove zajednice, a jednom je čak i priznao da čelnike te zajednice jedino interesuje novac. Nakon napuštanja ove zajednice, Lisa je otvorila dušu, te je u intervjuu za USA Today otkrila kako je ova zajednica uticala na nju.

Lisa Meri Prislifoto: Profimedia

"Polаko sam postajala destruktivna, zapravo samodestruktivna, а nisаm znаla odakle to dolazi. Kada sam shvatila, bila sam očajna. Nisu me dobro savetovali. Oni su uzimаli moju dušu, novаc, moje sve", objasnila je Lisa.

Lisa Meri Prislifoto: C51 / ZUMA PRESS / PROFIMEDIA

Osim Elvisa i Lise, kultu sajentološke crkve pristupila je i njena majka Prisila 1977. godine, nakon pevačeve smrti. Prisila je i pre htela da uđe u sajentologiju i čelnici su ih oboje nagovarali, ali Elvis je poludeo kada je saznao koliko novca traže.

Lisa Meri Prislifoto: Profimedia

Zabranio joj je da ima veze sa njima, a Prisila je 1977. godine kontaktirala Džona Travoltu, koji ju je uveo u taj svet. Odgajila je i ćerku Lisu u toj zajednici. Kada je Lisa odustala od sajentologije, Prisila je donela istu odluku, te je ubrzo napustila sajentološku crkvu.