FOKAČA - NAJJEFTINIJA ITALIJANSKA POGAČA: Spolja hrskava i slana, unutra mekana kao sunđer
Italijanska fokača može da se posluži uz meze, za večeru, ali je idealna za pravljenje sendviča
Objavljeno: 02.01.2023. 14:34h
Autor:
Autor:
Ovo je osnovni recept za fokaču. Po potrebi možete da dodajete sastojke koji vama prijaju: paradajz, luk, beli luk i td.
Potrebno je:
- 500 grama belog brašna
- 1 kašika soli
- 1 kesica suvog kvasca ili pola kockice svežeg kvasca
- 1 kašika soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- 400 ml mlake vode.
- Origano
Priprema: U prosejano brašno dodajte 1 kašiku šećera i pola kocke kvasca. Dodajte vodu i umesite testo. Dodajte so pa premesite testo, a zatim isto sve uradite i sa ulje. Ostavite da testo nadođe oko 20 minuta. Premesite ga i prebacite u pleh, dodajte još malo ulja, soli i origana. Ostavite da nadođe, a onda pecite u zagrejanoj rerni dok se ne stvori zlatna korica.
( Stil )