RECEPT ZA POSNE ČUPAVCE: Sočni i mekani čak i 3 dana nakon pravljenja
Idealni za svako slavlje - posni čupavci su fenomenalan i zahvalan kolač koji ostaje svež i nakon par dana
Objavljeno: 31.12.2022. 10:15h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 30 supenih kašika brašna
- 20 supenih kašika šećera
- 25 kašika ulja
- 35 kašika vode
- 1,1/2 prašak za pecivo
- 200gr kokosa
- 50gr kakao
Priprema: Izmešajte brašno i prašak za pecivo, dodati 20 kašika šećera, 25 kašika ulja i 35 kašika vode. Umutiti sa mikserom u sipati u podmazan pleh, peći na 180 stepeni Celzijusa oko 15-20 minuta.
U šerpici zagrejavati mešavinu kakao praha i šećera razmućena u 1 dl vode, kada se to lepo istopi dodati čokoladu i margarin i mešati da se izjednači masa.
Biskvit seći kada se ohladi na kockice i umakati u mlaku glazuru, zatim uvaljati u kokos.
( Stil )