DVOSLOJNI KOLAČ OD ČOKOLADE I ORAHA: Bogati kremasti fil u kombinaciji sa sunđerastim patišpanjom čini čisto savršenstvo
Tradicija je uvek najbolja, a to se pokazalo i na primeru ovog kolača. Nema bolje kombinacije od čokolade i oraha
Objavljeno: 27.10.2022. 11:08h
Autor:
Autor:
Pred vama je recept za starinski dvoslojni kolač od čokolade i oraha:
Potrebno je:
- 2 jaja
- 12 kašika šećera
- 12 kašika mleka
- 3 kašike ulja
- 2 kašike kakaa
- 14 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
Preliv:
- 700 ml mleka
- 4 kašike šećera + 1 vanilin šećer
- 200 gr čokolade
- 200-250 gr maslaca ili margarina
- 200 gr mlevenih oraha po želji
- malo ruma
- 2 kašike kakaa
Priprema: Prvo napravite patišpanj od jaja, šećera, mleka, ulja, kakao i brašno. Dodajte i prašak za pecivo i umutite testo. Ispecite u rerni na temperaturi od 200 stepeni Celzijusa.
Dok se patišpanj peče, napravite fil: U vrelo mleko dodajte šećer i čokoladu, a potom i orahe, kakao i rum. Kada se smesa prokuva, a potom i ohladi dodajte maslac ili margarin.
Na ohlađen patišpanj dodaj fil, a preko njega stavite i orahe, pa poslužite.
( Stil )