NEVEROVATNA PRIČA

DOKTOR AMADU JE NA DAN SVOJE SAHRANA OŽIVEO: Šokirao je sve opisom kako izgleda zagrobni život i ŠTA MU SE SVE DOGODILO

Doktor oživeo posle smrti i otkiro kako izgleda u raju, u zagrobnom životu pronašao spokoj!

Objavljeno: 23.09.2022. 18:45h 19:42h
Autor:
Doktor oživeo posle smrti i otkrio kako izgleda u raju, Foto: Profimedia

Ova priča bukvalno ostavlja bez daha! Odjeknula je kao bomba vest u nigerijskim medijima da je domordački lekar Amadu vaskrsao dva dana nakon što su njegove kolege utvrdile da je mrtav.

Sve se desilo oko 6 sati ujutru 5. septembra 2022. godine u državi Nasarava na području lokalne uprave Toto, kada je konstatovana doktorova smrt. Posle toga njegovo telo je prebačeno u mrtvačnicu.

foto: Shutterstock

Tamo je Amadu ostao dok su njegove kolege lekari, kao i ostatak porodice čekali da dođe njegov najstariji sin Jakoba Iz Abuje. Nakon dva dana je organizovana sahrana. A tada je usledio pravi šok! Naime, Amadu je ustao iz kovčega u kojem se nalazio dok su se obavljane posljednje pripreme pre njegovog ispraćaja!

Da li možete da zamislite kako se prestravljena gomila razbežala, ubeđena da se Amadu vratio kao duh? Međutim, glavni junak priče otkrio je šta se zapravo desilo sa dopisnikom lista The Nation.

Ukratko, Amadu je otkrio da je u julu počeo da osećati bolove u grudima i nogama. Noge su mu bile natekle, a budući da terapija koju je sam sebi prepisao nije pomagala, njegovo dvoje najstarije djece u Abuji i jedna od njegovih kćeri u Lafiji naterali su ga da ode u Federalni medicinski centar u Keffiju.

foto: Shutterstock

Tamo je proveo dve nedelje, a potom je pušten kući uz tvrdnju da je zdrav. Međutim, samo sedam dana kasnije bol u grudima se vratila. Deca su ga ponovo naterala da ode u privatnu bolnicu, te je opet prebačen u Savezni medicinski centar. Stanje se Amadu naglo pogoršalo, a lekari su posle borbe za njegov život proglasili da je, ipak, nastupila smrt.

- Otac mi je proglašen mrtvim dok sam putovao iz Abuje da ga vidim u bolesničkoj postelji. Stigao sam u bolnicu negde oko 10 ujutru, već je bilo prekasno, a pogrebnik mi je dopustio da mu vidim lice. Tražili smo da ga ne balzamuje, te smo žurno krenuli u selu kako bismo što pre organizovali sahranu - priča sin doktora.

Sedmog septembra su telo donelu u selo, gde je godinama brinuo o pacijentima.

- Dana 7. septembra smo doneli telo u selo u kovčegu, izložili ga na mestu gde se brinuo o svojim pacijentima, a on je iznenada ustao. Odjedanput smo svi primetili da se kovčeg trese, a on se probudio i pridigao - prepričao je Jakob.

foto: Shutterstock

I dodao da je jedino on imao hrabrosti da mu priđe.

- Skupio sam hrabrosti da mu priđem, a on isprva nije ništa govorio. Kasnije sam ga odveo u kupatilo gde se oprao, a nekoliko sati kasnije zatražio je hranu. Tada se opustio, a negde u večernjim satima narednog dana počeo je malo priča - objašnjava njegov sin.

Tokom intervjua s dopisnikom Amadu je rekao da se ni danas ne može u potpunosti prisetiti svega što se dogodilo, ali je istakao da jako dobro pamti da se u jednom trenutku previjao od bolova, a zatim koju sekundu kasnije osetio je olakšanje.

- Iznenada sam osetio olakšanje, preselio sam se na drugi svet. Zahvaljujem Bogu što mi je ponovno darovao život nakon što sam okusio smrt. Pravo je čudo što mi je Bog dao drugu priliku i mislim da ću dane koje mi je poklonio ponovno posvetiti njemu i propovedanju njegova evanđelja - rekao je Amadu.

foto: Profimedia

Naglasivši da je njegovo putovanje prema nebu bilo mirno.

- Moje putovanje prema nebu bilo je mirno. Znam da se iznad mene otvorio oblak i da sam video nešto poput velikog zlatnog satelita u svemiru. Tamo me dočekao silno visok anđeo. Imao je prekrasan mač i nešto poput zlatne kose. Kad sam se osvrnuo, video sam da se iza njega nalaze još dva anđela, koji su u rukama držali pamflete i knjige s Božjim rečima. Kratko su međusobno porazgovarali i pustili me u nebeski grad - u jednom dahu je pričao doktor i nstavio:

- Na ulasku u grad susreo sam prijatelja iz djetinjstva koji je umro pre 22 godine. Zvao se Čoko Aguma. On je bio taj koji me proveo gradom u kojem su svi bili predani Bogu. Video sam i nešto što je ličilo na Božiji presto, te vam mogu potvrditi da sam otišao u raj, a ne u pakao ognjeni, i da sam se uspešno vratio uz hrabrost da propovedam evanđelje do kraja svog života. Bog je stvaran - zaključio je Amadu.

foto: Stil

Uz to je dodao i jednu veoma intrigantnu opasku.

- Rečeno mi je da je Hrist bio taj koji me probudio, da me uskrisio iz smrti.

Zemlju smrti opisao je kao mirnu, tihu i spokojnu.

- Sve što sam video i doživeo podstaklo me je da se promenim i vratim Hristu kao svom Spasitelju - rekao je na kraju donedavni "pokojnik".

Njegov sin je potvrdio da se doktor svakodnevno moli i da je svoj "novi" život posvetio Bogu.

- Majku je bilo strah, a i ja se pomalo još uvek bojim. Čujte, gledao sam u mrtvo očevo telo, lično kupio kovčeg, svedočio kako ga u njega unose... Njegov povratak među žive me šokirao. Još uvek sam bez reči - u čudu zaključuje sin Jakob.