SLATKI BUREK OD GOTOVIH KORA: Za ovo ukusno čudo iz Grčke kažu da je najlepši desert svih vremena

Zlatna korica, kremasti fil i ukus koji osvaja - to je desert koji se obožava

Objavljeno: 12.09.2022. 11:58h 12:00h
Autor:
Foto: Printscreen/youtube

Već smo savladali pripremu bureka sa sirom od gotovih kora, a danas naučite i kako da pripremite slatki, grčki burek:

Potrebno je:

  • 300 gr. gotovih tankih kora
  • 500 ml. mleka
  • 3 jaja
  • 5 kašika griza
  • 100 gr maslaca
  • 100 gr šećera
  • 1 kašike ekstrata vanile

Preliv:

  • 500 ml vode
  • 150 -200 gr šećera
  • sok narandže
  • 2 kesice vanila šećera
    foto: Printscreen/yutube

Priprema: Prvo skuvamo sirup (šećer, vanila šećer i sok pomorandže) da nam se prohladi da prelijemo preko vrućeg bureka. Umutite jaja dodati malo mleka.

Ostatak mleka staviti na šporet dodati šećer i vanilin šećer, pa kad provri dodati griz i skuvati. Dodati umućena jaja. Dodati u vrelo 50 gr maslaca i mešati da se izjednači. Na kraju dodati 1 kašiku ekstrata vanile.

Pleh premažite maslacem pa dodajte koru i izravnajte, preko maslac pa kora maslac kora i tako polovina kora. Sipati sav fil od griz pa ponoviti sa korama i maslacom.

Oštrim nožem iseći kore po želji bar gornji deo. Premazati maslacem i peći na 200 stepeni C 40 min. Iseći burek do kraja na zasečenim delovima i preliti hladnim sirupom.

Ostaviti da se potpuno ohladi. Vrhunsko fantastičnog ukua, sjajan desert..