BUREK IZ TIGANJA: Pravi se od gotovih kora, spreman za 20 minuta, a rerna vam neće biti potrebna
Burek može da se ispeče i u tiganju i to za 20 minuta. Sve što treba da uradite je da pratite ova uputstva
Objavljeno: 12.08.2022. 15:10h
Autor:
Autor:
Pisali smo kako ispeći gibanicu u šerpi, a danas vam predstavljamo način pečenja bureka u tiganju.
Priprema:
- 350 grama kora za pitu
- 400 grama spanaća
- 300 grama sira
- 3 jaja
- 1/2 praška za pecivo
- 100-150ml. jogurta
- 100ml. mineralne vode
- 100ml. ulja
- So dodajte po svom ukusu.
- Peći u tiganju kog premazujete uljem ili puterom na srednjoj temperaturi/10min. sa jedne i 10min. sa druge strane.
Priprema: Napravite fil od sira, spanaća, jaja, jogurta i ulja. Dodajte i začine. Zatim slažite red kora, red fila dok ne potrošite materijal. Nakon toga poklopite pitu i pecite je 10 minuta s jedne strane i 10 minuta s druge strane.
Uživajte.
( Stil )