LAGANA I UKSUNA
BOLJI RECEPT ZA PARADAJZ ČORBU OD OVOG NE POSTOJI: Idealan obrok za dane posta!
Sprema očas posla, a ukus je savršen
Objavljeno: 21.06.2022. 13:48h
13:51h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 3 kašike ulja
- 2 kašike brašna
- 3 češnja belog luka
- 500 ml pasiranog kuvanog paradajza
- 500 ml vode
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- peršun
- biber
- testenina
Priprema:
U šerpici na zagrejanom ulju propržiti oko minut sitno iseckan beli luk. Odmah dodati brašno i promešati.
Šerpicu skloniti sa vatre i postepeno dodavati paradajz uz neprekidno mešanje da se ne stvore grudvice. Dodadati vodu i vratiti da se kuva.
Odmah dodati testeninu (po izboru). Zatim dodati šećer, zainom, peršun (suvi ili sveži) i na kraju pobiberiti.
U slučaju da je čorba ređa, u malo vode rastvoriti kašičicu gustina i dodati čorbi koja ključa.
( Direktno.rs )