probajte
RUČAK ZA DANAS: Lički pasulj sa ribancem! (RECEPT)
Pasulj je preporučljiv u ishrani bar jednom nedeljno, jer ovo povrće ima veliku energetsku verednost i jako je hranljiv. Ovaj stari srpski recept iz Like je odličan, izvrsnog je ukusa
Objavljeno: 27.05.2022. 09:17h
Autor:
Autor:
Potrebno je:
- 300 g žutog pasulja
- 300 g kiselog ribanca
- veća glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 200 g slanine
- 500 g suvih rebara
- 2 kašike slatke paprike
- 2 krompira
Priprema:
Dan ranije pasulj prelijte vodom i pustite ga da nabubri. Sutradan odlijte vodu, dolijte novu, dodajte suva rebra i kuvajte. Sitno naseckajte crni luk i prodinstajte ga na ulju.
Kad malo požuti, dodajte slatku papriku i kiseli kupus. Podlijte šoljicom vode i dinstajte. Naseckajte beli luk i slaninu, dodajte ih kupusu, dinstajte dok kupus skroz ne omekša. Kada se pasulj i suva rebra skuvaju, dodajte kupus, promešajte i kuvajte.
( Stil / Srbijuvolimo.rs )