Paelja se može spremati i samo sa školjkama ili sa piletinom.
Sastojci:
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- 3 bataka sa karabatakom
- so i biber
- 1 glavica crnog luka, krupno sečen
- 100 g graška (koristila sam ga umesto skuvanog belog pasulja)
- 200 g zelene boranije (koristi se pljosnata zelena boranija)
- 1/2 crvene paprike, krupno sečenee
- 2 čena belog luka, sitno sečen
- 1 grančica svežeg ruzmarina
- 1 veliki zreli paradajz (oljušten pa izrendan na krupno)
- 100 ml paradajz soka
- 1 litar vruće pileće bistre supe
- 300 g pirinča okruglog zrna
- nekoliko listićaa šafrana ili kaašičica kurkume (ovo koriste samo za bojenje, količina ne utiče na ukus)
- limun za serviranje
Paelja, klasično špansko jelo koje se u originalu najčešće sprema sa kombinacijom mesa i morskih plodova. U mojoj pojednostavljenoj verziji je samo sa piletinom… Jednostavan letnji ručak…