UKUS TRADICIJE

ORIGINALNI RECEPT ZA TURSKI SUTLIJAŠ: Bolji nikad niste probali!(RECEPT)

Tradicionalna orijentalna poslatica, koju svi obožavaju, priprema se veoma jednostavno i brzo

Objavljeno: 19.04.2022. 21:50h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 6 šolja za mleko vode
  • 2 šolje pirinča
  • 3 šolje mleka
  • 15 kašika šećera
  • 2 vanilin šećer
  • 1 štapić vanile
  • cimet
  • suvo grožđe

Priprema:

Stavite vodu da vri, pa kad provri, dodajte pirinač i mesajte da ne zagori. Kad je skoro gotov, dodajte mleko, šećer i vanilin šećer.

Pre nego sto bi izvadili, no još uvek da bude redak, dodajte štapić vanile. Kratko vratite na ringlu da udari jedan ključ i to je to.

Vreli sutlijaš stavite u mokre posudice, ako volite odozgo stavite cimet (kanelu) ako ne lepo miriše na vanilu i bez njega. Na kraju dodati i suvo grožđe, izvorni recept je sa njim.

(Stil.kurir.rs)