Zdrav obrok

RUČAK ZA DANAS: Posna boranija sa ribom! Jednostavno i uskuno!

Isprobajte nešto novo

Objavljeno: 11.04.2022. 08:41h
Autor:
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • veza belog luka
  • 500 gr boranije (iz zamrzivača)
  • 1 veći krompir
  • 1 kašika pire paradajza ili 1 sveži
  • crvena mlevena paprika
  • 500 gr ribe po želji
  • 3 kašike kukuruznog brašna
  • 2 kašike hlebnog brašna
  • 1 kašičica crnene mlevene paprike
  • soli, ulja ml biber
  • granule belog luka
  • peršunov list

Priprema: Iseckati na rebra luk a šargarepu na kolutove pa propržiti, dodati boraniju i krompir na kockice. Dodati malo vode i dinstati oko 20 minuta. Skinuti sa šporeta, dodati mlevenu papriku , soli ili suvog začin, mleven biber i sve izjednačiti. Izmešati brašno jedno i drugo, dodati papriku crvenu, 1 kašičicu belog luka u granulama i uvaljati ribu poredjati po boraniji. Malo je premazati sa uljem pa peći na 220 stepeni oko 30 minuta.