Zdrav obrok
RUČAK ZA DANAS: Posna boranija sa ribom! Jednostavno i uskuno!
Isprobajte nešto novo
Objavljeno: 11.04.2022. 08:41h
Autor:
Autor:
Potrebno je:
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- veza belog luka
- 500 gr boranije (iz zamrzivača)
- 1 veći krompir
- 1 kašika pire paradajza ili 1 sveži
- crvena mlevena paprika
- 500 gr ribe po želji
- 3 kašike kukuruznog brašna
- 2 kašike hlebnog brašna
- 1 kašičica crnene mlevene paprike
- soli, ulja ml biber
- granule belog luka
- peršunov list
Priprema: Iseckati na rebra luk a šargarepu na kolutove pa propržiti, dodati boraniju i krompir na kockice. Dodati malo vode i dinstati oko 20 minuta. Skinuti sa šporeta, dodati mlevenu papriku , soli ili suvog začin, mleven biber i sve izjednačiti. Izmešati brašno jedno i drugo, dodati papriku crvenu, 1 kašičicu belog luka u granulama i uvaljati ribu poredjati po boraniji. Malo je premazati sa uljem pa peći na 220 stepeni oko 30 minuta.
( Stil/ Bakina kuhinja )