FANTAZIJA UKUSA
DOMAĆE SLATKE KIFLICE PUNJENE PUDINGOM OD VANILE: Mekane kao sunđer, nećete moći da se odvojite od njih! (RECEPT)
Bez previše muke napravite domaće kiflice punjene pudingom od vanile.
Objavljeno: 06.04.2022. 19:07h
Autor:
Autor:
Bilo da su slane ili slatke, kiflice su rado viđene na trpezama u kućama širom Srbije. Iako svaka domaćica ima svoj omiljeni recept za kiflice, teško je odoleti nekim novim prepisima koji obećavaju mekane, ukusne, rolnice, a još ako mirišu na vanilu - stvar je prilično jasna, definitivno će biti isprobane.
Ukusne su i sutradan, a mogu se i zalediti pre pečenja, pa ćete tako uvek imati sveže, domaće pecivo na dohvat ruke.
Sastojci za testo:
- 400 g brašna
- 200 ml mleka
- 100 ml ulja
- 4 kašike šećera
- 1 jaje
- 20 g svežeg kvasca
- prstohvat soli
Za punjenje:
- 40 g pudinga od vanile
- 300 ml mleka
- 4 kašike šećera
Priprema:
- Puding skuvajte po upustvu sa kesice, prekrijte prijanjajućom folijom, kako se ne bi uhvatila korica i ostavite ga da se ohladi.
- U dublju posudu sipajte mlako mleko, kvasac i šećer, pa ostavite da se aktivira.
- Zatim dodajte ulje, so i belance (žumance ostavite za premazivanje).
- Sve promešajte, pa dodajte brašno i umesite glatko testo koje je odvaja od zidova posude.
- Ostavite ga na toplom da narasta oko 45 minuta.
- Testo potom prebacite na pobrašnjenu radnu površinu, pa ga podelite na četiri lopte.
- Svaku loptu razvijte u veći krug i podelite na osam trouglova jednake veličine.
- Na svaki trougao stavite kašiku pudinga i pažljivo urolajte u formu kiflice.
- Kiflice poređajte na pleh obložen papirom za pečenje, pa ih premažite razmućenim žumancetom.
- Ostavite ih 15 minuta da još malo narastu.
- Kiflice pecite na 200 stepeni oko 20 minuta ili dok ne porumene.
- Po želji ih pre služenja pospite šećerom u prahu.
( Stil/stvarukusa.rs )