FANTAZIJA UKUSA

DOMAĆE SLATKE KIFLICE PUNJENE PUDINGOM OD VANILE: Mekane kao sunđer, nećete moći da se odvojite od njih! (RECEPT)

Bez previše muke napravite domaće kiflice punjene pudingom od vanile.

Objavljeno: 06.04.2022. 19:07h
Autor:
Foto: Shutterstock

Bilo da su slane ili slatke, kiflice su rado viđene na trpezama u kućama širom Srbije. Iako svaka domaćica ima svoj omiljeni recept za kiflice, teško je odoleti nekim novim prepisima koji obećavaju mekane, ukusne, rolnice, a još ako mirišu na vanilu - stvar je prilično jasna, definitivno će biti isprobane.

Ukusne su i sutradan, a mogu se i zalediti pre pečenja, pa ćete tako uvek imati sveže, domaće pecivo na dohvat ruke.

Sastojci za testo:

  • 400 g brašna
  • 200 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 4 kašike šećera
  • 1 jaje
  • 20 g svežeg kvasca
  • prstohvat soli
foto: Shutterstock

Za punjenje:

  • 40 g pudinga od vanile
  • 300 ml mleka
  • 4 kašike šećera

Priprema:

  • Puding skuvajte po upustvu sa kesice, prekrijte prijanjajućom folijom, kako se ne bi uhvatila korica i ostavite ga da se ohladi.
  • U dublju posudu sipajte mlako mleko, kvasac i šećer, pa ostavite da se aktivira.
  • Zatim dodajte ulje, so i belance (žumance ostavite za premazivanje).
  • Sve promešajte, pa dodajte brašno i umesite glatko testo koje je odvaja od zidova posude.
  • Ostavite ga na toplom da narasta oko 45 minuta.
  • Testo potom prebacite na pobrašnjenu radnu površinu, pa ga podelite na četiri lopte.
  • Svaku loptu razvijte u veći krug i podelite na osam trouglova jednake veličine.
  • Na svaki trougao stavite kašiku pudinga i pažljivo urolajte u formu kiflice.
  • Kiflice poređajte na pleh obložen papirom za pečenje, pa ih premažite razmućenim žumancetom.
  • Ostavite ih 15 minuta da još malo narastu.
  • Kiflice pecite na 200 stepeni oko 20 minuta ili dok ne porumene.
  • Po želji ih pre služenja pospite šećerom u prahu.