RUČAK ZA SVA VREMENA

RUČAK ZA DANAS: Punjene paprike iz rerne! (RECEPT)

Stara dobra punjena paprika kakvu niste probali.

Objavljeno: 25.03.2022. 08:53h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 12 srednjih paprika babura
  • 1 krompir

Za nadev:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1/2 šolje pirinča
  • 1 glavica crvenog luka
  • 5-6 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • 1 dl ulja
  • malo soli
  • po želji biber

Za preliv:

  • 300 ml soka od paradajza
  • 300 ml tople vode
foto: Profimedia

Priprema:

  • Paprike očistite izvadite im drške, operite i ostavite da se osuše.
  • Crveveni luk i šargarepu sitno iseckatjte te izdinstajte na ulju.
  • Potom dodajte mleveno meso i dinstajte dok ne porumeni.
  • Meso isceditite iz ulja i dodajte mu pirinač, sitno iseckan beli luk i začine.
  • Dobro izmešajte i punite paprike, ne baš do vrha pošto se pirinač kasnije raširi pa da paprike ne bi pucale.
  • Krompir isecite na tanke kolutiće i sa njim zatvorite paprike kako pri pečenju meso ne bi ispadalo.
  • U pekač stavite ulje koje je ostalo od dinstanog mesa (po potrebi dodati još), a zatim dodajte pomešan sok od paradajza i vodu.
  • Paprike poređajte u pekač i pecite sat i 15 minuta na temperaturi od 200 stepeni.