probajte
RUČAK ZA DANAS: Napravite PILEĆU BAJADERU i oduševite sve goste! (RECEPT)
Pikantno jelo od pilećeg belog mesa i suvog vrata izvanredno je posluženje u naročitim prilikama - kao meze pred svečani ručak, na rođendanu ili na slavskoj trpezi
Objavljeno: 24.02.2022. 07:37h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 2 veća pileća bela mesa
- 200 g dimljenog suvog vrata
- 150 g tost sira
- 3 jajeta
- 2 dl kisele pavlake
- senf
- 2-3 čena belog luka
- biber
Priprema:
belo meso odvojiti od kosti, iseći na šnicle i izlupati. Suvi vrat iseći na tanje šnite. Vatrostalnu činiju blago nauljiti. Poređati red belog mesa, pobiberiti i premazati senfom, posuti seckani beli luk.
Preko poređati suvi vrat, a preko njega topljeni sir, sve dobro prekriti preostalim belim mesom. Umutiti jaja i pavlaku, posoliti i pobiberiti. Preliti preko mesa. Peći oko sat vremena na 220 stepeni. Ostaviti je da se ohladi dobro par sati i onda secite na kocke ili pravougaonike.
Prijatno!
( Stil.Kurir.rs )