PRSTE DA POLIŽETE

NAJBOLJI BOLONJEZE SOS KOJI STE IKADA PROBALI: Od sada ćete ga isključivo ovako praviti!(RECEPT)

Jedan sastojak mu daje poseban šmek...

Objavljeno: 19.02.2022. 21:45h
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

– 500 gr mlevenog mesa

– 500 ml pasiranog paradajza

– 150 ml crvenog vina

– 2 luka

– 2 šargarepe

– 2 čena belog luka

maslinovo ulje

– so, biber

Način pripreme:

Luk i šargarepu sitno nasecite i propržite na maslinovom ulju. Dodajte sitno seckani beli luk i kratko popržite.

Dodajte mleveno meso i kuvajte dok ne omekša. Dodajte vino i sačekajte da alkohol ispari, pa dodajte pasirani paradajz.

Kuvajte na laganoj vatri dok se sos ne zgusne.

Savet plus: Nikada ne sipajte sos u špagete, već špagete u sos.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)